Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η δική μου περιπέτεια τεκνοποίησης ξεκινάει τα Χριστούγεννα του 2011. Τότε αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου να έχουμε ελεύθερες επαφές προς τεκνοποίηση.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Νο 1: Ήθελα να με αναλάβει κάποιος γυναικολόγος και μια γνωστή μου με παρέπεμψε σε ένα γυναικολόγο των βορείων προαστίων , σε ένα κέντρο που ασχολείται με αντιγήρανση μεταξύ άλλων . Με ξετίναξε με εξετάσεις και μετά από μερικές επισκέψεις και μερικά κατοστάρικα σε ευρώ, μου ανακοίνωσε ότι έχω πολύποδα στον τράχηλο και ένα ινομύωμα στην μήτρα το οποίο αρχικά ήταν χιλιοστά και σε επόμενο υπέρηχο το είδε εκατοστά.

Με ενημέρωσε ότι έτσι, δύσκολα θα μείνω έγκυος και πρότεινε να με βάλει μια ημέρα στο Ιασώ που χειρουργεί για να μου αφαιρέσει ινομύωμα και πολύποδα και να μην ανησυχώ για την τομή που θα μου κάνει, διότι έτσι και αλλιώς όταν μείνω με το καλό έγκυος θα την χρησιμοποιήσει πάλι την τομή για τον τοκετό καθώς αποκλείεται να επιτρέψει να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό!!!!

Εκεί ήταν που κάηκε το Νο 1. Και αποφάσισα απλά να προσπαθήσουμε λίγο καιρό μόνοι μας.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Νο 2: Σχεδόν ένα χρόνο ελεύθερες επαφές και τίποτα. Γυναικολόγος δημοσίου νοσοκομείου με μεγάλο όνομα. Μού έκανε υπέρηχο όπου επειδή δεν είδε τίποτα περίεργο (πού είναι ο πολύποδας?πού είναι το ινομύωμα?) μου έδωσε ένα χάπι για καλύτερη ωορρηξία μου πρότεινε να το πάρω έξι μήνες και εάν δεν μείνω έγκυος να ξαναπάω να με δεί. Δεν ενστερνίστηκε την αγωνία μου ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά με εμένα και εκεί ήταν που κάηκε ο Νο2.Παρόλα αυτά έκανα αυτό που μου είπε έξι μήνες και τίποτα. Έφτασε αισίως Ιούνιος του 2012.

Γυναικολόγος Νο 3: Μεγάλο όνομα βορείων προαστίων με δικό του κέντρο εξωσωματικής και μεγάλο επιστημονικό έργο.Ακούει το ιστορικό μου και χωρίς να με μελετήσει ιδιαίτερα για να έχει την δική του εικόνα προτείνει σπερματέγχυση. Κάνω τις απαραίτητες εξετάσεις (υστεροσαλλπιγκογραφία κτλ) και μπαίνω σε μια διαδικασία να πάρω δυνατά φάρμακα πρόκλησης ωορρηξίας και να κάνω κάθε πρωί ενέσεις στην κοιλία μου κάτι που ψυχολογικά με κατέβαλε πολύ. Επίσης πήρε σπέρμα του συζύγου μου 3 φορές για είναι αρκετό χωρίς να μου αναφέρει ότι λόγω εμπύρετου κρυολογήματος του, το σπέρμα δεν ήταν καλής ποιότητας. Μετά από την όλη επίπονη διαδικασία και μερικές δεκάδες ευρώ ακόμα έγινε η σπερματέγχυση όπου δεν είχε κάποια επιτυχία.

Γυναικολόγος Νο 4 : Με ακόμα χειρότερη ψυχολογία από πριν και με το να αισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά με εμένα αλλά και ότι λόγω νεαρής ηλικίας και επιφανειακής φυσιολογικής κατάστασης κύκλου κανείς δεν ασχολείται μαζί μου όσο θα έπρεπε ή ενδεχομένως θα ήθελα, πηγαίνω σε γυναικολόγο των νοτίων προαστίων αυτή την φορά .

Με την πρώτη επίσκεψη εξετάσεις και πρόταση για εξωσωματική σε γνωστό κέντρο. Παρότι με στεναχωρούσε η ιδέα, ήθελα να ξέρω τι πραγματικά μου συμβαίνει. Δεν ήθελα να μπω σε εξωσωματική χωρίς επιβεβαιωμένο κόλλημα γονιμοποίησης και χωρίς να ξέρω τι δεν πάει καλά με εμένα.

Τον Νοέμβρη του 2012 ο σύζυγος μου εκμυστηρεύτηκε την όλη κατάσταση μας σε μια συνάδελφό του η οποία μας πρότεινε να δούμε τον κο Κελλάρη.

Στην πρώτη επίσκεψη αφού άκουσε την ιστορία μου, με καθησύχασε λέγοντας μου να μην ανησυχώ και ότι ό,τι και να μου συμβαίνει θα το βρούμε και θα το αντιμετωπίσουμε. Ένοιωσα ότι τον ενδιαφέρω πραγματικά ως άνθρωπος και όχι ως ‘πελάτης’ και ότι επιτέλους κάποιος θα με αντιμετωπίσει όπως θα ήθελα με κατανόηση και χωρίς να με αγχώνει.

Έτσι ξεκίνησε να μελετάει τον κύκλο μου και μέσα στους επόμενους 4 μήνες (Μάρτιο του 2013) αφού είχε πλέον πλήρη εικόνα του τι μου συμβαίνει μου πρότεινε σπερματέγχυση. Του εξέφρασα τον δισταγμό μου λόγω χαμηλών ποσοστών επιτυχίας γενικά της μεθόδου και ότι αφού θα μπω στην διαδικασία να κάνω εξωσωματική. Μου είπε ότι πρώτον δεν θα μου δώσει φάρμακα διότι έτσι και αλλιώς η ωορρηξία μου είναι καλή και δεύτερον εφόσον είμαι 33 ετών δεν χρειάζεται να μπω από τώρα στην διαδικασία. Με ρώτησε εάν τον εμπιστεύομαι? Του απάντησα ‘ απόλυτα, και του είπα θα κάνω ότι ακριβώς μου πει.

Έτσι τον Απρίλιο του 2013 χωρίς καμία επίπονη διαδικασία πραγματοποιήθηκε η σπερματέγχυση. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες κρατούσα το θετικό τεστ κύησης στα χέρια μου. Η ευτυχία μου απερίγραπτη!!!

Για κακή μου τύχη όμως στον δεύτερο μήνα της κύησης παλινδρόμησε. Η λύπη μου τεράστια αλλά ήξερα ότι η καλή αρχή έχει ήδη γίνει .

6 Ιουνίου του 2013 πραγματοποιήθηκε η απόξεση και 6 Ιουλίου είχα την πρώτη έμμηνο ρύση. Δεν έχασε καθόλου χρόνο και τον ίδιο μήνα έκανα την δεύτερη σπερματέγχυση στον κο Κελλάρη. Το θαύμα Κελλάρη έγινε και πάλι . Είχα μείνει έγκυος με σπερματέγχυση για δεύτερη φορά!!! Οι επόμενοι μήνες πέρασαν νερό, ένα υπέροχο ταξίδι με συνοδοιπόρους μου τον Κο Κελλάρη και την Βίκυ την μαία του.

Ο τοκετός μου έλαβε χρόνο τον Μάρτιο του 2014, ένας υπέροχος φυσιολογικός τοκετός όπου θυμάμαι με τις καλύτερες αναμνήσεις τον Βασίλη και την Βίκυ να μην φεύγουν λεπτό από δίπλα μου και με εύθυμη διάθεση καθόλη την διάρκεια του τοκετού.

Σήμερα κρατάω στην αγκαλιά μου ένα υγιέστατο και πανέμορφο κοριτσάκι που πραγματικά οφείλει τη ύπαρξή της στον κο Κελλάρη. Δεν βλέπω την ώρα , να ξαναζήσω όλη αυτή την υπέροχη διαδικασία, με συνοδοιπόρους μου και πάλι τον Βασίλη και την Βίκυ.

Κε Κελλάρη σας ευχαριστούμε οικογενειακώς πια για όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι και σας ευχόμαστε να χαρίσετε πολλά –πολλά μωράκια σε γονείς που θα απευθυνθούν σε εσας.

Όσο για τα είδη-νούμερα των γυναικολόγων που κυκλοφορούν με μεγάλα ονόματα, τα συμπεράσματα δικά σας.

kellarisSmall

Βασίλης Κελλάρης MD - Phd - MSc
Μαιευτήρας - Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Κλείστε online ραντεβού

typos

diadiktyo